fbpx

SERABUT DENGAN DILEMA PEKERJA BERMASALAH.

NAK BUANG ATAU BERI PELUANG?

Boleh kata hampir semua majikan akan hadapi sebahagian dari semua isu-isu ini:

  • Pekerja tak buat kerja yang disuruh.
  • Pekerja lambat siapkan kerja.
  • Pekerja tak boleh ikut cara kerja atau SOP yang di beri.
  • Pekerja tak ada disiplin
  • Pekerja keluar ikut suka masa waktu kerja.
  • Tak tahu cara yang betul untuk ukur kerja mereka sama ada dapat siap atau tak.
  • Serabut sebab tak tahu sama ada pekerja boleh perform dalam syarikat atau tak.
  • Serba salah nak tegur pekerja sebab tak tahu pekerja boleh terima atau tak. Kalau tegur nak tegur apa? Nak cakap apa? Nanti kalau kecil hati terus berhenti mengejut naya pulak nak cari ganti.

Bila jadi situasi macam ni…

Mesti ada muncul dalam fikiran salah satu senario di bawah:

  • Nak mintak pekerja berubah sikap tapi tak tahu macam mana cara untuk suruh mereka berubah.
  • Nak semak semula prestasi pekerja time mereka macam lost bila buat kerja tapi tak tahu macam mana nak ukur prestasi pekerja.
  • Nak berhentikan pekerja atas dasar mereka tidak boleh kerja dengan baik tapi dalam masa yang sama anda risau kalau benda yang anda rasa tu cuma berdasarkan perasaan anda semata-mata dan tak ada alasan yang kukuh.

Mengaku sekarang!

“Ye, saya mengaku…”

“Rasa sedih, malu, nak putus asa, kecewa, marah, bengang, give up, fed up… Semua-semualah!”

Kalau betul serius mahu ubah keadaan ini…

BACA SAMPAI HABIS!

Bagi masa pada diri sendiri untuk dapatkan MANFAAT yang berguna.

Luangkan masa 10 minit untuk baca.

Entah-entah anda sendiri dah bazirkan masa 10 hari, 10 minggu, 10 bulan, paling sedih sekali 10 TAHUN dalam dilema masalah yang sama.

10 minit je, takkan tak boleh bagi masa sikit kan?

JANGAN baca kalau anda tak serius nak ubah keadaan!

.
.
.
.
.
.
.
.
.

4 tahun lepas…

Tatkala pengalaman kami masih kurang, bilangan klien pun boleh kira ikut jari.

Memang tak jumpa penyelesaian untuk masalah macam anda tengah hadapi di atas.

Sumber yang jumpa pun dari semua rujukan buku HR yang power-power.

Semua buku ni cerita benda yang sama.

Bercakap 1 to 1 dengan pekerja, bagi warning, beri peluang pada pekerja, berhentikan jika tak boleh berubah.

TAPI!

Saya memang tak puas hati sungguh!

Sebab terfikir… Untuk pemilik bisnes yang tak ada HR Manager sendiri bukan senang nak buat benda tu.

Contoh:

Nak cakap 1 to 1 dengan pekerja? Nak cakap apa? Nak cakap macam mana?

Bagi warning?

Kalau hari-hari tegur pun tak makan saman, agaknya dia dengar ke warning kita?

Kalau dengar pun warning, agaknya dia dah standby cari kerja lain guna internet kat office kita.

Beri peluang pada pekerja? Sampai bila?

Berhentikan? Mudah atas kertas, tak mudah untuk dibuat.

Silap hari bulan, datang surat JTK tuntut notis gaji memang nangis tanpa irama.

Sebab perasaan tak puas hati tadi tu lah kami usahakan juga cara untuk atasi masalah-masalah yang berderet di atas tadi.

Setelah 3 tahun proses ‘try & error’ dengan lebih 40 buah syarikat tempatan…

Baru kami dapat kombinasi 4 dokumen yang boleh bantu anda pantau prestasi pekerja supaya mudah buat keputusan sama ada mahu BUANG ATAU BERI PELUANG.

Jadi apa anda kena buat?

Pertama sekali kena betulkan MINDSET.

Kenal pasti kenapa anda kena buang atau beri peluang?

Kalau buang apa kesan buruk dan baik? Kalau beri peluang apa kesan buruk dan baik?

Anda kena NILAI PRESTASI PEKERJA dengan kaedah sistem yang betul.

====

“Macam mana nak nilai prestasi pekerja?”

Pertama:
Kena buat Log Kerja Bulanan untuk pantau kedatangan mereka secara manual. Ini psaikologi untuk pekerja set kan dalam otak mereka supaya kejar rekod prestasi yang lebih baik pada masa akan datang…

Kedua:
Buat sesi Maklum Balas Prestasi Pekerja supaya mereka betul-betul faham apa yang anda arahkan pada mereka dan kenal pastu sejauh mana kemahiran mereka telah miliki sepanjang berada dengan anda.

Ketiga:
Score Card: Nilai Rekod Prestasi Pekerja untuk wujudkan kriteria penilaian pada pekerja. Anda dan pekerja boleh melihat graf kemajuan diri mereka dari semasa ke semasa.

Keempat:
Time Block Card: Susun Jadual Masa Tugasan Pekerja supaya tak timbul masalah pekerja siap kerja terlalu lambat ATAU siap kerja terlalu cepat sampai boleh goyang kaki ATAU pekerja blur/lost manjang bila bos tak ada dan yang paling PARAH sekali bila kerja langsung tak siap ATAU tak pernah siap.

====

“Dekat mana nak belajar NILAI PRESTASI PEKERJA?”

‘Panduan Prestasi Pekerja’…

Program latihan secara online untuk bantu anda faham cara nilai prestasi pekerja daripada asas. Anda akan nampak dengan jelas sama ada pekerja yang mana perlu BUANG ATAU SIMPAN. Terutama kalau anda memang serabut tak tahu nak buat keputusan untuk buang atau simpan pekerja yang bermasalah dalam syarikat.

Tak payah pergi kelas. Belajar secara online saja dari rumah atau pejabat!

Panduan Prestasi Pekerja akan PAKSA anda untuk menilai prestasi pekerja dari semua aspek sebelum buat keputusan untuk buang atau simpan.

(Gambar Tempalate B.A.S)

(Testimoni)

Dah tak sabar nak daftar?

(KLIK SINI untuk daftar)

Nak tahu lebih lagi tentang Panduan Prestasi Pekerja? Teruskan baca sampai habis…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

====

Macam mana sistem B.A.S bantu anda?

  1. Paksa anda FOKUS pada perkara penting dalam nilai prestasi pekerja.

Jangan pening kepala buat benda yang takde hasil.

Jimat masa buat benda yang mendatangkan hasil! Tak perlu lagi pening sana-sini.

  1. Faham KEINGINAN dan KEMAHUAN pekerja sebelum mereka memberontak dan berhenti secara berjemaah.
  2. Buat keputusan dengan cepat dengan DATA yang jelas tentang pekerja.

Hilang perasaan serba salah untuk buang mereka sekiranya data yang ada memang tidak memuaskan.

  1. Tahu apa SOALAN yang betul untuk bertanya kepada pekerja yang anda ‘rasa’ bermasalah.
  2. Langkah demi langkah — beserta kerja rumah!

Setiap bahagian dalam ebook ini ada kerja rumah. Buat kerja rumah untuk lebih faham.

Tak lagi teraba-raba tak tahu macam mana nak buat. Ikut saja.

(4 Cover Gambar Dokumen Sistem B.A.S siap dengan penerangan setiap dokumen)

====

Siapa yang sesuai pakai sistem B.A.S ni?

  • Pemilik Bisnes
  • Pengurus Sumber Manusia (HR Manager)
  • Pengurus Syarikat
  • Sales Manager
  • Marketing Manager
  • Team Leader
  • Supervisor

====

Siapa yang hasilkan sistem B.A.S ni?

(GAMBAR KAK JEE)

Hai, Assalam’alaikum…

Saya Sujeeta Dillon dari HSR Consultancy.

Kerja kami ialah bantu pemilik bisnes macam anda untuk betulkan mindset yang salah dalam bab penilaian prestasi pekerja.

Kami tekankan MINDSET supaya anda boleh berfikir untuk buat keputusan dengan tepat.

Bila dah ada ‘mindset’ yang betul dalam bab pengurusan pekerja… Barulah bisnes boleh berkembang! Tambah pekerja, urus pekerja, bina syarikat dengan cara yang betul.

(Video testimoni Irwansyah)

(Testimoni)

(Testimoni)

“Berapa kos pelaburan untuk saya sertai B.A.S?”

Berapa harga yang selalu anda bayar untuk dapatkan satu ebook?

RM70? RM90?

Dapat satu ebook je kan?

Dengan Sistem B.A.S, anda akan dapat:

  • Tamplate & Panduan Log Kerja Bulanan bernilai RM20
  • Tamplate Maklum Balas Prestasi Pekerja bernilai RM30
  • Panduan Nilai Rekod Prestasi Pekerja: Score Card bernilai RM60
  • Panduan Susun Jadual Masa Tugasan Pekerja: Time Block Card bernilai RM30

Harga keseluruhan pakej ini ialah RM140.

Tapi…

Pelaburan anda untuk dapatkan sistem lengkap ini HANYA RM120 SAHAJA!

BONUS:

  • Template Borang Akuan Penilaian Prestasi Pekerja bernilai RM10
  • Tamplate Notis Penamatan Kerja Pekerja bernilain RM10

PERCUMA!


Mahalnya?!

Ramai pemilik bisnes cakap nak selesaikan masalah. Nak ubah keadaan.

Tapi…

Tak ramai sanggup usaha. Komplen je lebih. Tak mahu berubah. Tak mahu usaha.

Kalau anda tak reti usaha, memang anda rasa apa-apa pelaburan ilmu semuanya mahal.

Tanya diri sendiri…

  1. Sudah berapa lama anda berpusing-pusing tempat sama serabut dengan masalah pekerja nak buang ke tak nak? Nak teruskan lagi macam sekarang?
  2. Apa nilainya pada anda apabila anda dapat buat keputusan untuk pekerja yang bermasalah dengan tepat? Anda gembira tak dengan keputusan yang
    anda buat sama ada nak berhentikan atau simpan dengan bacaan DATA yang tepat tanpa menilai dengan ‘perasaan’ membabi buta?
  3. Senang tak kerja anda kalau dapat TAPIS pekerja yang bermasalah dalam syarikat?
  4. Apa yang bestnya kalau anda dapat lihat PRESTASI sebenar pekerja yang bermasalah?
  5. Berapa banyak jualan anda boleh meningkat apabila anda tak SERABUT dengan masalah pekerja yang ganggu MOMENTUM bisnes? Boleh fokus untuk untuk run bisnes dengan gembira semula tak?

Berapa nilai semua ini pada anda?

Kalau anda masih rasa mahal, mungkin program ini bukan untuk anda.

Takpe. Tak perlu sertai.

Tapi!

Kalau anda boleh usaha, yakin pada diri sendiri untuk buat sampai dapat…

Pakej ilmu ini memang untuk anda!

(Testimoni)

100% MONEYBACK GUARENTEE!

Kalau lepas buat semua kerja rumah dan isi template nanti anda rasa tak membantu langsung, kami akan refund duit anda!

Apa lagi alasan anda?

Kami buat macam ni untuk bagi anda boleh buat keputusan dengan mudah.

Takde lagi alasan.

Nanti boleh tanya soalan. Buat kerja rumah. Isi template.

Buat dulu. Rasa dulu.

Cuba dulu.

Takde rugi apa pada anda.

Antara nak dengan tak nak je…

(Scrath arrow down)

[KLIK SINI sekarang untuk daftar]

Apa benda paling buruk akan berlaku kalau anda TIDAK dapatkan pakej ini? Apa yang dah berlaku pada anda selama ini…?
Hanya anda boleh jawab soalan itu.