ANDA RASA SULIT URUS PERFORMANCE PEKERJA?

BLUEPRINT EASY URUS BISNES
TANPA MAJIKAN PERLU ADA SEPANJANG MASA DI PREMIS

Hasil 3 Tahun Proses ‘try & Error’ Dengan Lebih 40 Buah Syarikat Tempatan

ANDA SEDANG ATAU PERNAH ALAMI SITUASI DI BERIKUT?

Makin Kusut Kepala Hadap Benda Sama Setiap Bulan

Pekerja lambat siapkan kerja.

Kerja yang diberi tak dapat disiapkan dalam tempoh waktu yang ditetapkan.

Pekerja tak boleh ikut cara kerja atau SOP yang diberi.

Cakap tak serupa bikin, sembang lebat tak setimpal dengan hasil kerjanya.

Nampak macam busy memanjang tapi kerja tak pernahnya siap.

Mengharapkan bos ada baru kerja boleh jalan, kalau bos takde banyak main phone guna wifi syarikat, tengok youtube, facebook, instagram etc.

Macam mana nak ‘Track Productivity’ pekerja untuk buat penilaian sama ada pekerja yang anda ada berkualiti atau tidak?

Jimatkan masa dan tenaga buat benda yang mendatangkan hasil. 

BACA SAMPAI HABIS!

Kalau betul serius mahu ubah keadaan ini.

Bagi masa pada diri sendiri untuk dapatkan MANFAAT yang berguna.

Luangkan masa 5-10 minit untuk baca.

Izinkan Kami Perkenalkan Sebuah Bluenprint Daripada Hasil "try & Error" Selama 3 Tahun Melalui Lebih 40 Buah Syarikat Tempatan

Kombinasi 4 dokumen yang boleh bantu pemilik bisnes pantau prestasi pekerja supaya cepat dapat track productivity mereka.

Ramai pemilik bisnes yang kami jumpa nampak potensi untuk bisnes pergi lebih jauh (ada demand).

TAPI!

Tak tahu cara yang betul untuk grow sebab STUCK dengan masalah disiplin pekerja dan tak jumpa jalan keluar.

Dah cuba selesaikan dengan cara sendiri tapi masih berpusing di tempat yang sama.

Ada beberapa case study yang hampir sama dari syarikat klien-klien kami sebelum ini.

Antaranya bila buat penilaian prestasi, rupanya syarikat tanggung kos rugi yang besar dengan simpan pekerja yang tidak berkualiti selama bertahun tanpa mereka perasan dan sedar.

Pekerja yang berkualiti tidak diendahkan dan tidak fully utilize sehabis baik.

Semua penilaian dibuat main ikut ‘rasa-rasa’, nilai dari mata kasar tanpa ada data yang tepat.

Jadi, Kami nak bantu anda boleh berfikir secara rasional supaya mudah untuk buat keputusan yang realistik melalui data yang tepat demi masa depan bisnes yang cerah.

Betulkan MINDSET yang salah dalam bab penilaian prestasi pekerja.

Anda kena NILAI prestasi pekerja dengan cara yang betul supaya dapat elak pembaziran kos hiring & termination pekerja.

Ye! Kena ambil kira dari semua sudut.

Pastikan pekerja yang betul pada tempat yang betul dalam masa yang betul untuk buat kerja yang betul dengan cara yang betul.

"membantu saya utk lengkapkan lagi perancangan ke arah sales 200k sebulan"

Faiz Hamid - Lead Team Sales

Masalah sy sebelum ni pasal disiplin kehadiran pekerja, komunikasi antara leader dan team, penilaian pada pekerja yg tidak efisyen dan memberi impak tersimpan pekerja yg tidak perform tanpa sedar.

Selepas guna panduan prestasi pekerja ni, sy semakin jelas dengan apa yg majikan patut buat utk atasi masalah2 di atas.

Panduan prestasi pekerja ni membantu 80% utk menjadi guideline perlaksanaan dalam bisnes saya.

Perubahan paling ketara dekat diri sendiri, sy lebih tahu apa yg patut dinilai dan s.o.p yg patut dibuat utk sebelum, semasa dan selepas pengambilan pekerja.

Dalam bisnes pulak mudah untuk baiki kesilapan akan datang bila ada 2 hala komunikasi dgn panduan prestasi pekerja.

Mudah je nak guna sebab penerangan yg sangat ringkas dan padat.

Secara peribadinya, panduan prestasi pekerja yg ringkas ni (yg sekarang) dah membantu saya utk lengkapkan lagi perancangan ke arah sales 200k sebulan. If i pay more, dan panduan prestasi pekerja ni jadi premium + consult, mmg saya akan manfaatkan semaksima mungkin jika saya nak teruskan utk grow sales, staff n bisnes.

4 Dokumen Pantau Prestasi Pekerja

Program latihan secara online untuk bantu anda faham cara nilai prestasi pekerja daripada asas.

Langkah demi langkah untuk pantau prestasi pekerja beserta panduan.

Anda akan nampak dengan JELAS pekerja mana yang ada potensi dalam syarikat atau bermasalah dalam syarikat.

4 Dokumen ini akan PAKSA anda untuk menilai prestasi pekerja dari semua aspek sebelum majikan buat sesuatu keputusan.

Selain dari itu anda boleh nampak dengan jelas PUNCA masalah dari mana dan apa yang ada perlu perbaiki untuk masa akan datang supaya masalah yang sama tak berulang lagi.

Jangan risau…

Anda tak perlu buat keputusan main ikut ‘rasa-rasa’ dan boleh buat keputusan tanpa fikir panjang atau rasa bersalah lagi.

Panduan untuk ukur tahap potensi pekerja melalui graf pencapaian berdasarkan rekod prestasi mereka.


Dalam masa yang sama anda boleh wujudkan kriteria penilaian pada pekerja.


Anda dan pekerja boleh melihat graf kemajuan diri mereka dari semasa ke semasa dan boleh analisa untuk penambahbaikan.


Sebaliknya ini ialah penentu sebenar untuk nampak sama ada pekerja yang anda ada berkualiti atau tidak, masih ada potensi untuk diberi peluang atau buang.


Data akan beritahu apa alasan yang munasabah untuk anda buang pekerja tak berkualiti (jika perlu).


Tapis pekerja tidak berkualiti untuk elak jadi ‘parasit’ yang mudah merebak dengan cepat dalam syarikat.

Panduan urus produktiviti pekerja untuk capai KPI yang disasarkan dengan susun jadual masa tugasan mereka supaya tidak timbul isu pekerja siap kerja terlalu lambat atau siap kerja terlalu cepat sampai boleh goyang kaki tapi hasil tidak memuaskan.

Bila plan masa bekerja dengan betul pekerja tak akan blur/lost memanjang, lagi-lagi bila bos tak ada.

Kerja mereka juga dapat disiapkan dengan sempurna.

Jika ada pekerja baru masuk sama ada mahu duplicate atau gantikan tempat yang sedia ada.

Boleh terus buat kerja ikut rutin yang dah tersedia melalui panduan Time Block ini.

Jimat masa dan tenaga, tak perlu training berjam-jam untuk pastikan sama ada pekerja baru boleh ikut tugasan yang diberi atau tidak.

Set soalan-soalan psikologi yang digunakan oleh syarikat korporat untuk uji tahap kefahaman pekerja sama ada tugasan yang dibuat selari atau tidak dengan arahan yang diberi.

Berdasarkan 25 soalan dalam dokumen ini.

Anda mudah menjentik kecerdasan emosi pekerja untuk ceritakan masalah bekerja tanpa berselindung.

Dalam masa yang sama anda boleh troubleshot di mana punca masalah yang perlu diperbaiki dari pihak pengurusan (jika perlu).
Template panduan untuk pantau kedatangan pekerja secara manual.

Pemilik bisnes mudah pantau pekerja keluar masuk dengan terperinci selain guna punch card atau thumb print untuk kawal masalah pekerja keluar masuk sesuka hati, datang lewat terlalu kerap, ambil masa rehat atau solat terlalu lama.

Ini psikologi paling asas dari sudut HR untuk bantu pekerja ubah mindset mereka supaya kejar rekod prestasi yang lebih baik.

Objektif yang mahu disampaikan ialah mahu pekerja dapat siapkan kerja dan lebih fokus ditempat kerja dengan masa yang cukup.

TAPIS PEKERJA TIDAK BERKUALITI

Lepas dah habis buat semua perkara di atas.

Jika laporan data prestasi beritahu ada pekerja yang tidak boleh diharap.

Anda boleh beri peluang pada pekerja tersebut untuk perbaiki kelemahan dalam jangka masa yang ditetapkan secara one to one.

Seterusnya anda boleh mula keluarkan WARNING LETTER pertama kepada pekerja.

TAPI!

Selapas dah beri peluang, jika rekod prestasi pekerja tersebut masih tidak memuaskan.

Anda boleh mula buat ‘domestic inquiry’ untuk keluarkan notis penamatan kerja.

Anda boleh buat keputusan untuk buang pekerja tersebut berdasarkan alasan yang munasabah dari data prestasi mereka.

BONUS!
Tamplate Notis Penamatan Kerja.

Guna template yang kami sediakan untuk beri notis penamatan pada pekerja yang tidak berkualiti.

Ada tawaran yang tak mampu anda tolak di bawah nanti.

Jangan pening kepala macam mana nak buat ‘domestic inquiry’ untuk beri notis penamatan pada pekerja yang tak perform.

Kami akan bantu beri garis panduan dari mula sampai akhir.

BONUS++
Template Borang Akuan Pernerimaan ‘Warning Letter’ Dari Majikan.

Untuk buang pekerja tidak semudah itu.

Sebelum keluarkan notis penamatan, minta pekerja isi borang akaun penerimaan ‘Warning Letter’ supaya mereka tidak boleh ambil tindakan terhadap syarikat.

Secara tak langsung, Mereka sendiri mengaku prestasi kerja merosot dan tak memuaskan.

Macam mana nak lapor pada JTK untuk ambil tindakan terhadap majikan atau syarikat? 

SELEPAS DI TAMBAH BAIK KONTEN DAN ISI DALAMNYA...

INI RUPA VERSI 2.0

TAK PERLU TANGGUNG RISIKO

Kami akan pulangkan semula kos pelaburan (duit) anda JIKA 4 Dokumen ini tak bantu TRACK PRODUCTIVITY pekerja dengan betul dan selesaikan masalah kekeliruan anda untuk tentukan halatuju pekerja.

Tanya diri sendiri…

1. Sudah berapa lama anda berpusing-pusing tempat sama serabut dengan masalah disiplin pekerja? Nak teruskan lagi macam sekarang?

2. Apa yang bestnya kalau anda dapat lihat PRESTASI sebenar pekerja?

3. Senang kerja tak kalau anda dapat TAPIS pekerja yang bermasalah dalam syarikat?

4. Apa nilainya pada anda apabila anda dapat tapis pekerja yang tidak berkualiti dalam syarikat dan fokus untuk fully utilize pada pekerja yang ada potensi dalam syarikat?

5. Berapa banyak jualan anda boleh meningkat apabila anda tak SERABUT dengan masalah disiplin pekerja yang ganggu MOMENTUM bisnes? Boleh fokus untuk jalankan bisnes dengan gembira semula tak?

Berapa nilai semua ini pada anda?

Tawaran terhad!

Kami Tak Janji Promo Ini Kekal Lama

promo #1

FREE Consultation

Jumpa secara 1 on 1 dengan principal consultant kami pada tarikh yang akan ditetapkan selepas bayaran dibuat (PERCUMA).

Kami beri tempoh 3-5 hari untuk anda cuba buat dulu, kemudian baru sesi consultation akan diadakan untuk troubleshot masalah yang ada dan bantu untuk terangkan cara guna 4 Dokumen Pantau Prestasi Pekerja dengan betul.

Kami juga akan beri ruang untuk anda bertanya soalan berkenaan masalah HR atau mahu minta pendapat dari segi legal dari sudut pekerja.

Principal Consultant kami akan bantu diagnose punca masalah HR dalam bisnes anda.

promo #2

Group 'Bos 2 Bos'

Group ini disediakan oleh tim Urus Pekerja bagi membantu pemilik bisnes yang ada masalah HR.

Anda diberi kelonggaran untuk bertanya tentang isu masalah pekerja atau HR. Anda juga boleh ambil pengalaman dari soalan pemilik bisnes yang lain supaya boleh bertukar fikiran & saling menyokong bersama-sama orang bisnes.

Dalam masa yang sama anda juga digalakkan untuk ber-networking dalam group ini bagi melebarkan sayap bisnes anda untuk masa akan datang.

Segala konten premium Urus Pekerja akan dikemaskini kepada group ini sahaja.

Harga keseluruhan pakej ini ialah

RM1399

Pelaburan anda untuk dapatkan 4 Dokumen lengkap ini cuma RM190 sahaja!

ANDA RASA SULIT URUS PERFORMANCE PEKERJA?

KENAPA WAJIB GUNA 4 DOKUMEN INI DALAM BISNES ANDA?

1. Paksa anda FOKUS pada perkara penting dalam isu pantau & nilai prestasi pekerja.

Tak perlu pening kepala buat benda yang takde hasil.

Jimat masa buat benda yang mendatangkan hasil!

Tak perlu lagi pening sana-sini.

2. Faham KEINGINAN dan KEMAHUAN pekerja sebelum mereka memberontak dan berhenti secara berjemaah.

3. Buat keputusan dengan cepat & tepat berdasarkan jawapan dari DATA yang terhasil.

Hilang sakit kepala keliru nak fikir sama ada perlu buang atau beri peluang pada pekerja yang anda ‘rasa’ bermasalah.

Semuanya terjawab dengan jelas dari data yang keluar dalam 4 dokumen Pantau Prestasi Pekerja.

Hilang perasaan serba salah untuk buang mereka sekiranya data jawapan yang ada memang tidak memuaskan.

4. Tapis pekerja tidak berkualiti dalam syarikat supaya dapat elak kerugian banyak kos.

5. Langkah demi langkah — beserta panduan!

Setiap bahagian dalam ebook ini kami sediakan borang untuk diisi.

Jawab soalan mengikut panduan untuk isi borang prestasi pekerja supaya lebih faham.

Tak lagi teraba-raba tak tahu macam mana nak buat. Ikut saja.

Tanya soalan yang betul untuk dapatkan jawapan yang betul.

Tanya soalan yang salah akan dapat jawapan yang salah.

KRITERIA-KRITERIA PEMILIK BISNES YANG SESUAI GUNA 4 DOKUMEN INI…

Jualan dah melebihi RM30,000 sebulan

Sudah beroperasi lebih setahun, ada premis tetap

Ada pekerja lebih dari 5-8 orang dan mahu scale-up team dengan sistematik

"saya boleh fokus lebih lagi dengan team marketing & sales"

Irwan Shah - Usahawan Bisnes Online

Sebelum ni turn over rate staff keluar masuk tu terlampau laju, masuk sekejap and than terus nak keluar.

Jujur, saya memang takde method untuk retain pekerja dan tak tahu macam mana nak buat projection untuk bagi pekerja stay lama.

Selepas saya guna 4 dokumen ni kita boleh nampak pekerja boleh stay dekat satu position dengan lama. Ada yang almost setahun dan ada yang dah lebih dari setahun.

Maknanya retention period dia tu agak lama berbanding sebelum ni. So saya pun tak payah pening kepala.

Fokus saya sekarang is nak kena bawak masuk lagi team baru untuk kita grow team lagi. 4 dokumen ni memang dah complete.

Segala perihal pekerja memang dah cover untuk saya handle diorang dalam panduan ni. Saya boleh fokus lebih lagi dengan team marketing & sales.

Kalau takde 4 dokumen ni saya memang akan stuck lagi dalam keadaan yang sama, saya akan pusing-pusing ambil dan buang pekerja so bisnes pun memang susah nak grow.

Apa yang saya boleh cakap, 4 dokumen ni memang sangat-sangat membantu untuk grow bisnes saya.

SIAPA PRINCIPAL CONSULTANT URUSPEKERJA.COM?

Sujeeta Dillon

  • Principal Consultant at uruspekerja.com
  • L.L.B (Hons) IIUM
  • Certified Industrial Relations Practitioner

Pengalaman 14 tahun menguruskan sumber tenaga (pekerja) dalam peringkat pengurusan professional untuk memastikan pekerja menjadi aset kekal kepada syarikat klien.

Bantu mengembangkan syarikat klien dengan teratur dan sistematik serta mendedahkan kepada penilaian aspek pekerja secara teori dan praktikal.

Berkelayakkan untuk beri khidmat rundingan dalam pelaksanaan hal ehwal melibatkan pekerja serta penggunaan perundangan perburuhan melalui sesi Audit HR.

Sujeeta Dillon

  • Principal Consultant at uruspekerja.com
  • L.L.B (Hons) IIUM
  • Certified Industrial Relations Practitioner

Pengalaman 14 tahun menguruskan sumber tenaga (pekerja) dalam peringkat pengurusan professional untuk memastikan pekerja menjadi aset kekal kepada syarikat klien.

Bantu mengembangkan syarikat klien dengan teratur dan sistematik serta mendedahkan kepada penilaian aspek pekerja secara teori dan praktikal.

Berkelayakkan untuk beri khidmat rundingan dalam pelaksanaan hal ehwal melibatkan pekerja serta penggunaan perundangan perburuhan melalui sesi Audit HR.

Jika anda mahu urus pekerja secara sistematik tanpa perlu pening kepala

Pakej ilmu ini memang untuk anda!

"Paling Seronok sekali Apabila staf sendiri rasa dia bekerja dan lebih fokus"

Arif Ariffin - Pengasas Bububaby

Masalah terbesar saya adalah lebih kepada menguruskan staf.

Kenapa? Disebabkan dalam online ni kita memerlukan ramai staf dan apa yang menjadi masalah, apabila kita tak boleh nak control staf.

Apa yang berlalu adalah staf keluar dan masuk, staf tak puas hati dengan keadaan kerja disebabkan method kerja yang agak berbeza. Bila staf keluar masuk effect kepada perjalanan syarikat.

Selepas saya guna 4 dokumen prestasi ni, so far Alhamdulillah apabila saya berurusan dengan pekerja apa yang berlaku saya dapat semak balik masalah pekerja yang ada dalam company tanpa saya sedari.

So bila perkara tu terjadi saya dapat pengkhususan daripada segi job scope untuk setiap seller ataupun setiap orang yang bekerja dalam syarikat.

Paling saya seronok sekali apabila staf sendiri rasa dia bekerja dan lebih fokus. Setiap pekerja yang terlibat dalam syarikat semuanya mempunyai mindset seorang pekerja yang sangat baik.

Apa yang penting sebenarnya adalah kena tahu macam mana untuk nilai prestasi pekerja dengan betul supaya semuanya berjalan dengan baik. 4 dokumen prestasi ni membantu saya dari segi menguruskan staf-staf dibawah syarikat.

Tak kisah apa je bisnes yang anda buat, pertama sekali perfomance review ni sangat-sangat penting tak kisahlah kita ada 5 orang staf ke 10, 20, 30 orang, lagi ramai lagi susah sebenarnya tapi sebelum kita nak menambah staf kita, kita kena tahu macam mana kita nak scale-up staf tanpa ada effect pada pengurusan yang sedia ada.

Jadi saya punya suggestion, untuk mana-mana syarikat diluar sana perlulah fokus pada pengurusan prestasi pekerja ini kerana mereka ini lah sebenarnya yang membantu syarikat untuk generate income dan 4 dokumen prestasi ini membantu saya mengenal pasti apa potensi-potensi sedia ada didalam staf-staf saya.

Pada pendapat saya, 4 dokumen prestasi ini sangat membantu dan saya cadang untuk guna 4 dokumen ini supaya pengurusan pekerja lebih terurus, lebih tersusun, lebih sistematik dan yang paling penting sekali apabila kita tak ada dalam ofis, pekerja boleh buat kerja dengan produktif tanpa tunggu arahan dan teguran.

Nanti boleh tanya soalan. Buat kerja rumah. Isi template.

Buat dulu. Cuba dulu!

Kalau lepas ikut semua panduan dan isi template anda rasa tak membantu langsung, kami akan pulangkan semula duit anda.

Apa lagi alasan anda?

Kami buat macam ni untuk bagi anda boleh buat keputusan dengan mudah.

Takde lagi alasan.

Takde rugi apa pada anda.

Antara nak dengan tak nak je…

 

Hanya anda boleh jawab soalan ini...

Perkara paling buruk apa akan berlaku kalau anda TIDAK dapatkan pakej 4 Dokumen Pantau Prestasi Pekerja hari ini? Apa yang dah berlaku pada anda dalam bisnes selama ini…?